How to use RetroArch in Gameshell?

#30

Hop on the discord server!

#31

Actually it’s listed as: menu_unified_controls

LasVegas

#33

Hey, @fr500. Where do I put the ps bios file when using pcsx libretro? I have it in my psx rom folder but it wont detect it

#34

/home/cpi/games/RetroArch/System

#35

Thnx man. I cant get it to setup (pcsx_rearmed_libretro.so.zip wont download because its not on the list) so im just using the standalone. :frowning:

#36

Could someone post the original cfg? I somehow messed with it (only wanted to change the gui but it exits immediately) and deleting it creates a new one which is obviously not configured for GameShell…

Thanks!

#37

Ah, I think I found it - presumably (haven’t tested it enough yet) there’s a copy of the original config named retroarch.cfg.blbak .:slight_smile:

#38

You can also find it here: https://raw.githubusercontent.com/clockworkpi/GameShellDocs/master/retroarch.cfg

#39

Yes, I did download it from there, but it’s not configured for the GS (GUI, screen etc). :slight_smile:

#40

Thats the stock one, after downloading it, configuration is as follows: RetroArch Megathread

#41

Yes, seems to be the RA stock config. Whereas retroarch.cfg.blbak seems to be a copy of the one the device ships with.

#42

Thanks! I was able to use this to get a game working! Thanks guys. Took me a while to figure out what was going on, having never used retroarch before.
Seems obvious now lol

#43

Anyone have @fr500 version of gPSP_libretro?

His link is broken and I need it. Build it won’t work.

1 Like
#44

It would be great to have access to @fr500 versions of the cores. His link isn’t working.

1 Like
#45

I’m currently trying my hand at building my own. Complete newbie here, but im diving it. I was in the middle of testing flash ram memory on gPSP… so I kinda need it to work to keep testing it. Someone has to have the file.

#46

In the Clockwork version v0.3 I can not change the hotkeys in the RetroArch settings. However I do not have the same problem with Clockwork v0.2.
Could someone help me with this? I try to put to load the combination Shift + L, and to save the state Shift + R, but it does not do anything when pressing the buttons …

#47

Those keys may already be assigned elsewhere.

#48

In RetroArch, I enter to assign the Hotkeys and when I press A on “Load State” (for example) I get 5 seconds to press the combination of buttons. However, when you press them, the account continues backwards and those buttons are not assigned.
In version 0.2 of ClockworkOS I do not have that problem, so I guess it is a “bug” of version 0.3
Has anyone solved it?
I also have problems with the Aspec Ratio of some emulators like Game Boy, Sega Game Gear, Super Nintendo …
I think I’ve seen a topic related to this a while ago … but I would really appreciate it if anyone could tell me where to look for the solution.
Thank you very much partners!

#49

I’m having the same problem, did you ever get it solved? Thanks!

#50

No … I have not found a solution to the problem and neither does it worry much neither developers nor users in trying to offer a solution for what I see.
I had to go back to 0.2, where we do not have Lima, and here we are … waiting for some day to decide to update this software that for the moment seems like a disaster.